Rudolf Kusý: Od seniorov sa máme čo učiť

Novomešťanka, pani Mária, nedávno oslávila svoje 100. narodeniny. Aj napriek svojmu veku je vždy veselá a plná optimizmu. A nielen v tom sú starší ľudia pre nás inšpiráciou. Sú zdrojom poznania, múdrosti.

Veľa ľudí vraví, že naša mestská časť je bohatá. Majú pritom na mysli najmä krásne veľké domy a honosné vily. Ja však hovorím, že bohatstvo Nového Mesta je niekde úplne inde. Je ukryté v ľuďom, ktorí v ňom žijú. Pani Mária je toho jednoznačným dôkazom.

V Novom Meste sa snažíme sa pomáhať najmä seniorom a deťom. Som totiž presvedčený, že práve tieto dve skupiny našu pomoc potrebujú najviac.

Pomoc seniorom a zabezpečenie starostlivosti starším osobám by pritom v žiadnom prípade nemala byť považovaná za skutok veľkodušnosti. Práve naopak, je to naša povinnosť. Je to naše skromné postupné splácanie dlhu, ktorý voči vám všetkým máme. Nielen za to, čo ste za svoj aktívny život pre nás všetkých vykonali, ale aj za možnosť, že sa nastupujúce generácie môžu od vás učiť skúsenosti a múdrosti. Keď sa poriadne pozrieme okolo seba, je jasné, že sa toho máme veľa čo učiť.

Leave a Reply