Spoločne meníme Nové Mesto

Park na Račianskom mýte prechádza každý rok drobnými zmenami k lepšiemu. Začali sme obnovou vyše sto lavičiek pred troma rokmi a doplnením smetných košov. Vysadili sme stovky nových ruží, ktoré sme doplnili tulipánmi. V čerstvej pamäti máme doplnenie osvetlenia a – niektorí si to všimli, iní nie – aj kamier (dotácia zo štátneho rozpočtu na prevenciu kriminality). Pribudli preliezačky pre deti a Ekopodnik začal s údržbou detského ihriska i s natieraním tých lavičiek, ktoré to potrebujú. Práve miestny park je miestom, kde každý rok začíname sériu brigád. Tohtoročný apríl pritiahol veľa rodičov s deťmi, ale prišli aj tí skôr narodení a študenti.

Dočistili sme polovicu parku tak, že vyzeral ako v Rakúsku, vyčistili sme parkovisko na Mikovíniho a natreli časť zábradlia pred hojdačkami. V minulom roku sme vyhlásili a vyhodnotili súťaž na revitalizáciu parku. Teraz sa pripravuje projekt. Veríme, že po troch rokoch žiadania sa dočkáme – na najbližšom mestskom zastupiteľstve nám mesto park zverí a my budeme môcť začať s obstarávaním, a potom s postupnou revitalizáciou parku.

Ďakujem všetkým, ktorí prišli. Bolo to fajn. Niektorým som sľúbil fotografie, ale e-mailové adresy sa mi vymazali. Prosím, ozvite sa na sekretariat@banm.sk. Ešte raz ďakujem za príjemné predpoludnie.

Leave a Reply